Systemische reflectie in de kudde

In deze opleiding leer je de theorie van het systemische gedachtengoed en hoe je mensen begeleid in hun systemische wandeling met en zonder paard. Je doorleeft de bedding van je eigen systeem hetgeen noodzakelijk is om dit werk te kunnen doen. De opleiding duurt totaal 12 dagen en kent vele oefenmomenten met elkaar en met uitgenodigde gasten.

“Stromen in heelheid vraagt om erkenning en inclusie. We willen daarom onderstaande personen bedanken voor elke bijdrage van wijsheid en inspiratie in het systemische werk, waardoor onze opleiding tot stand is kunnen komen:”

Ria Verlinden, Wind organisatie, Gaudia Galama, Stephan Hausner

DE OPLEIDING

INTRO VAN DE TRAINING

Ons leven op aarde kent een verhaal en dit verhaal kent zowel een individuele, als ook een collectieve afstemming. Als mens willen we ergens bij horen en dat noemen we ook wel een systeem. We maken dus als individuen deel uit van diverse systemen zoals o.a. Werk, sportclub, school, dorp, stad, gemeente, land… noem maar op. En zo maken we ook deel uit van een familiesysteem. Het “systeem van herkomst” kun je het noemen.

Wanneer we jou, je ouders en grootouders met nog 7 generaties op een veld zouden neerzetten… dan staan hier meer dan 4000 mensen… ongelofelijk toch? Indien er 22 generaties op een groot veld zouden staan, komen we op een getal met 7 cijfers

En uit deze bron ben jij geboren… dit is jouw thuis, je familie systeem… je bedding. Hier maak jij deel van uit, net als al je andere familieleden.

En in deze bron is ook heel veel gebeurt waardoor relatiebreuken, ziektes, verstoringen etc.. zijn ontstaan welke dynamieken veroorzaken die elke generatie overneemt. Denk hierbij eens aan alcoholisme… zoon, vader, grootvader… generaties ver… hoe komt dit toch?

Systemisch gezien, dragen zij iets voor het collectief. Iets wat gedragen wil en moet worden vanuit een verstoring die heeft plaats gevonden. Het systeem zelf zorgt hiervoor en kan genadeloos zijn.

Een voorbeeld:

Stel: Een grootmoeder is verstoten door haar familie… dit kent gevolgen die voor en door het systeem worden geraakt. Het systeem zelf zal er voor zorgen dat deze grootmoeder op één of andere manier wordt geïncludeerd… desnoods via een ander.. generaties lang… net zo lang tot ze weer wordt ingesloten. Een andere individu uit het systeem kan dus in dienst genomen worden om de grootmoeder te representeren. Deze persoon, leeft dus als het ware in de energie van de grootmoeder en kan hierdoor haar leven lang worstelen met het “niet erkend” zijn, of geen levensrecht voelen. Dit kan diep gaan.

Het systeem volgt de liefde… ook in de genadeloosheid.

Oorsprong:

De ontwikkelaar Bert Hellinger heeft er zijn leven aan geweid om een studie te maken en het systemisch gedachtengoed in kaart te brengen. De ongelofelijke nieuwsgierigheid en kennis brachten hem tot een wijze van werken die helende effecten heeft voor een systeem. Menig boekwerk en opleidingen zijn hieruit ontstaan.

In zijn werk heeft hij ontdekt dat we toegang krijgen tot systeeminformatie d.m.v. opstellingen. Hierbij worden mensen als “representant” opgesteld en wordt een wetend veld (energetisch) geopend. Het klinkt bijna als hocuspocus… tot dat je het voelt. Niets gaat verloren, het verleden is heden als we het includeren… Door de representanten kan er dus toegang komen naar dynamieken uit het systeem welke een beweging uitnodigen onder begeleiding van de opsteller. De vraaginbrenger en de representanten volgen dit en op deze wijze kan de beweging een helend effect hebben om balans te krijgen in het systeem.

Paarden als constante in deze opleiding: je leest het hier

ONTDEK HET PROEFMOMENT

ONTDEK DE OPLEIDING: SYSTEMISCHE REFLECTIE VAN DE KUDDE

Deze opleiding neemt je mee in het wonder van systemisch coachen (met en zonder paard). Je leert mensen begeleiden doorheen het familiesysteem, het organisatiesysteem en begeleidt ze om persoonlijke doelen te behalen.

Tijdens het gratis proefmoment krijg je de kans om een 3-tal uur mee te volgen bij de I For Horse Academy “op stal”, om zo de inhoud van de volledige opleiding te ontdekken.

DATA:

  • TBC voor het najaar van 2024

INSCHRIJVEN VOOR HET PROEFMOMENT? Dat kan hieronder!

Ik schrijf me in voor het gratis proefmoment

Opbouw van de training

Duur: 12 dagen – Telkens van 11 tot 17 uur.

Investering

Lunch zelf mee te nemen, koffie, thee en water zijn beschikbaar –> 2.160,00 euro (excl. 21% BTW).

Locatie

Ongarijstraat 9 te B9800 Gottem-Deinze (site I For Horse)

Inschrijven opleiding