Horse Reflected Coach Level 1

Horse Reflected Coach Level 12022-05-18T14:38:31+00:00

Horse Reflected Coach Level 1

De opleiding Horse Reflected Coach is een professionele opleiding waarin je de kennis, vaardigheden en stijl krijgt aangeleerd om samen met je paard(en) mensen te ondersteunen in een leerproces rond persoonlijke thema’s. De opleiding is “ervaringsgericht” waardoor je als deelnemer (student) het proces zelf zult doorlopen hetgeen een absolute voorwaarde en meerwaarde is om een professionele houding te kunnen aannemen als coach. Na het succesvol afronden zul je dan ook de in staat zijn om je als professionele en gecertificeerd Horse Reflected Coach naar buiten te brengen.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Iedereen die:

 • de medemens wil ondersteunen bij een persoonlijke leerproces waardoor men meer in balans komen met zichzelf, anderen, privé, werk …
 • zichzelf als professionele paardencoach wil neerzetten in de markt
 • de vaardigheid van een professionele coach wil leren inzetten om zichzelf te verbeteren in het vak als trainer natural-horse-man-ship / paardrij-instructeur . De vaardigheden als Horse Reflected Coach helpen je om klanten vanuit een breder en dieper perspectief te leren.

Vooropleiding

Je hoeft geen vooropleiding te hebben genoten om een Horse Reflected Coach opleiding te volgen. We houden wel een intake gesprek met jou om te exploreren of je verwachtingen en onze opleiding matchen.

Wat mag je verwachten van deze opleiding?

We leren je de meest zuivere manier van het coachen met paarden aan welke een cliënt tot de essentie kan brengen om “dat” te ontdekken wat nodig is om in balans te komen met of rond het thema waarvoor ze in coaching komen. En de meest zuivere methode hiervoor is door dit zo veel mogelijk aan de paarden over te laten en de uitzonderlijke gaven die ze hiervoor hebben in te zetten.

De opleiding bestaat voornamelijk uit 3 hoofdzaken :

Iforhorse

Oog voor de paarden

Hoe communiceren zij (paardentaal, kuddegedrag, houdingen, posities …), hoe bevorder je hun welzijn, hoe bouw je veiligheid in, voor paard én mens, hoe dragen zij zo krachtig bij aan onze groei als mens en hoe bepaal je jouw plaats in het proces.

Iforhorse

Oog voor de coach

Leren oordeelloos en puur coachen, vanuit echtheid en zuiverheid, leren om de juiste “tools” om in te kunnen zetten, leren om te coachen vanuit zelfbewustzijn en gewaarzijn, leren om je eigen ontwikkeling te bevorderen, leren om je eigen praktijk op te zetten vanuit je missie en waarden en leren wat de juiste coaching attitude is.

Iforhorse

Oog voor de coachee (klant)

Inzien dat de coachee de oplossing al in zich heeft, inzien dat eigen ervaring zoveel krachtiger is dan advies, theorie of sturen naar een oplossing/antwoord, inzien hoe de paarden op elk thema een eerlijk antwoord aanreiken, inzien hoe het onderbewuste zich op het juiste moment toont, inzien dat het samenspel tussen mens en paard ervaringsgericht en oplossingsgericht is, weten welke vaardigheden, technieken en kennis wanneer in te zetten (objectief observeren, luisteren, vragen stellen, feedback geven, verbinding opbouwen, metaforen, inzicht in familiesystemen, projectie en overdracht, …) en weten hoe je het leerproces van je coachees faciliteert naar oplossingen toe (eigen thema, overtuigingen, …).

Praktische informatie

Duur van de opleiding

Gedurende een periode van 8 maanden kom je 2 aaneensluitende dagen van 11:00 tot 17:30 uur in opleiding. (16 dagen).  Het examen is op dag 17. We vinden het zeer belangrijk om tussen elk blok voldoende tijd en ruimte te hebben om te oefenen en te ervaren.  We vragen je ook om enkele boeken te lezen om kennis uit te breiden die ondersteunend zijn voor de opleiding. Daarnaast verwachten we dat je oefensessies houdt op je eigen locatie met medecursisten en oefencoachees om het aangeleerde in praktijk te brengen. Na elke oefensessie maak je een reflectieverslag om je eigen ontwikkeling te monitoren. Na elk blok krijg je enkele huiswerkvragen toegestuurd om het aangeleerde te verankeren.

horse reflected coaching level 1

Certificatie & erkenning

Na het succesvol afleggen van een praktijkexamen (dag 17) waarbij je een coaching sessie uitvoert en binnen een aantal dagen een reflectieverslag hiervan maakt, ontvang je het “unieke” certificaat van de Horse Reflected Coach. Je bent nu een “professionele coach die in staat is om mensen op  een professionele manier te ondersteunen.

De opleiding is erkend door de EMCC (European Mentoring & Coaching Counsil) via de NOBCO, waardoor de opleiding Horse Reflected Coaching Level 1 een kwalitatieve, erkende en professionele opleiding is.

Hierdoor zal niet enkel de private maar ook de bedrijfswereld toegankelijker zijn als Horse Reflected Coach.

Een horse Reflected Coach zal na het succesvol afronden van de opleiding ook zonder een paard kunnen coachen.

Supervisie

In de opleiding zijn 2 momenten voorzien van een supervisie

Een “coach the coach” moment is een individuele sessie van 90 minuten waarbij we samen exploreren waar je al staat en wat je nog nodig hebt in je ontwikkeling als Horse Reflected Coach.

Een supervisiemoment van 90 minuten waarbij je op de academie een Horse Reflected Coaching sessie in praktijk brengt en feedback krijgt van een Horse Reflected Mentor. ( vrijblijvend)

Gastdocenten

Voor een aantal blokken werken we één dag samen met erkende specialisten om verdieping te brengen in de leerstof.

Investering voor deelname

De investeringswaarde van de opleiding Horse Reflected Coaching Level 1 bedraagt 3993,- euro ( btw inbegrepen).

Indien u een ondernemingsnummer heeft kunt u gebruik maken van de KMO subsidie. Ons nummer hiervoor is DV.O241439. De BTW dienst steeds rechtstreeks via i for horse te worden voldaan.

Wat is er allemaal inbegrepen?

 • De 16 studiedagen van 11:00 tot 17:30 uur
 • Het praktijk examen (dag 17) en feedback reflectie verslag
 • Lunch wordt door de deelnemers zelf meegebracht
 • Drank zoals koffie, thee, water & frisdrank
 • 2 supervisie momenten
 • Vermelding op onze website bij “vind een coach”
 • Syllabus en schrijfpapier
 • Gebruik faciliteiten en paarden
 • 2 jaar gratis vermelding op onze website “vind een coach”. Daarna tegen vergoeding van 150 euro per jaar.

Wanneer start de opleiding?

Groep HRC 2022-1 (Locatie Deinze)

vrijdag zaterdag
Blok 1 2/sep 3/sep
Blok 2 30/sep 1/okt
Blok 3 28/okt 29/okt
Blok 4 25/nov 26/nov
Blok 5 23/dec 24/dec
Blok 6 27/jan 28/jan
Blok 7 24/feb 25/feb
Blok 8 24/mrt 25/mrt
examen 5/mei

Groep HRC 2022-2 (Locatie Deinze)

zat zon
Blok 1 10/sep 11/sep
Blok 2 8/okt 9/okt
Blok 3 5/nov 6/nov
Blok 4 3/dec 4/dec
Blok 5 7/jan 8/jan
Blok 6 4/feb 5/feb
Blok 7 4/mrt 5/mrt
Blok 8 1/apr 2/apr
examen 6/mei

Groep HRC 2022-3 (Locatie Deinze)

zat zon
Blok 1 17/sep 18/sep
Blok 2 15/okt 16/okt
Blok 3 12/nov 13/nov
Blok 4 10/dec 11/dec
Blok 5 14/jan 15/jan
Blok 6 11/feb 20/feb
Blok 7 11/mrt 12/mrt
Blok 8 8/apr 9/apr
examen 7/mei

Wat zeggen anderen over de opleiding?

Inschrijven opleiding

  Dit zag ik niet aankomen, het paard stuurde mij naar binnen waar ik mezelf ontmoette en rijker naar huis ging.

  Bram
  nl_NLDutch