Over Jarno Desmet

Al van mijn 6 jaar was ik gebeten (figuurlijk) door paarden. Een eerste eigen paard kreeg ik toen ik 12 jaar was. Dit was een 4 jarige ruin genaamd Babord. De omgang verliep moeizaam en het ging over de jaren van kwaad naar erger. Op hol slaan, steigeren, moeilijk te vangen,… Ja ik had de jackpot gewonnen. Ik had gelukkig vrij snel door dat het niet aan het paard lag, maar aan mezelf. Zo ben ik voor meer dan 1 jaar opleiding gaan volgen bij niemand minder dan Pat Parelli. Dit is de grondlegger van Natural Horsemanship zoals we het vandaag kennen.

Bij Pat mocht ik dagelijks 5 a 6 paarden trainen in diverse disciplines. We werden opgeleid tot ware professionals in de paardensport zodat we op wereldniveau meekonden. Het was een unieke ervaring die ik vandaag de dag nog steeds meedraag.

Thuis gekomen heb ik mijn eigen bedrijf opgericht genaamd Horseman’s Paradise. Onze missie is om zoveel mogelijk paarden te helpen door hun eigenaren zo goed mogelijk op te leiden. Het belangrijkste is dat wij als mens, ons paard beter gaan begrijpen

Naast Horseman’s Paradise heb ik een tweede bedrijf opgericht die gefocust is om ondernemers te helpen om beter te ondernemen. Dit doe ik als groeistrateeg. Maar dat is een verhaal voor een andere keer…

The horse will teach you, if you listen…

Opleidingen die Jarno volgde:

  • 6 maanden stage bij parelli instructeur Eddy Modde (Nederland)
  • 4 maanden stage bij Parelli instructeur Kaye Thomas (Australië)
  • 14 maanden stage bij Pat Parelli (VSA)
  • Verschillende clinics met Buck Brannaman (VSA en Duitsland)
  • Bachelor in Marketing
  • Opleiding bedrijfsadviseur (Australië)
  • Vlerick Business School (Gent en Brussel)
  • 14 dagen Business Mastery met Anthony Robbins (VSA en VK)
  • Tal van andere opleidingen
Neem contact op met Jarno