Voice dialogue

“Voice Dialogue” is een methode waarbij je in gesprek gaat met verschillende stukjes van jezelf. Het draait het allemaal om het begrijpen van de diverse kanten van je persoonlijkheid. Denk aan het hebben van kleine stukjes binnenin jou die allemaal hun zegje willen doen. Samen

In plaats van die stukjes te onderdrukken, ga je er actief mee in dialoog. Het idee is om inzicht te krijgen in wat er zich afspeelt in jouw innerlijke wereld. Het is geen kwestie van goed of fout, maar eerder van begrijpen hoe deze stukjes samenwerken of soms tegenstrijdige wensen hebben.

Het doel? Zelfontdekking, groei en het aanpakken van interne conflictsituaties.

MEER INFO OVER TRAINER ARIANNE
MEER INFO OVER DE OPLEIDING

Wat is het effect van de opleiding & hoe werkt het?

Voice Dialogue heeft als doel mensen te helpen inzicht te krijgen in hun innerlijke drijfveren en motivaties door middel van een niet-oordelende en effectieve methode. Hier zijn enkele effecten en werkingsprincipes van Voice Dialogue:

1. Zelfinzicht: Door in gesprek te gaan met verschillende aspecten van zichzelf, krijgt de persoon meer inzicht in zijn of haar gedachten, gevoelens en drijfveren. Dit helpt bij het begrijpen van interne conflicten en het ontdekken van verborgen motivaties.

2. Erkennen van diverse ‘ikken’: Voice Dialogue gaat ervan uit dat mensen bestaan uit verschillende ‘ikken’ of subpersonen. Deze worden gezien als afzonderlijke delen van de persoonlijkheid. Door deze diverse ‘ikken’ te erkennen, ontstaat er ruimte voor zelfacceptatie en begrip.

3. Ontrafelen van interne conflicten: Sommige ‘ikken’ werken goed samen, terwijl andere tegenstrijdige wensen hebben. Voice Dialogue biedt een gestructureerde manier om deze conflicten te onderzoeken en te begrijpen, wat kan leiden tot meer harmonie en evenwicht.

4. Bewustwording van gedragspatronen: Door de dialogen met verschillende ‘ikken’ te voeren, worden patronen in het gedrag van de persoon zichtbaar. Dit bewustzijn maakt het mogelijk om ongewenste gedragsreacties te herkennen en te veranderen.

5. Versterken van helpende ‘ikken’: De methode moedigt aan om de ‘ikken’ die positief bijdragen aan het functioneren van de persoon te koesteren en te versterken. Dit kan leiden tot een positievere innerlijke dialoog en effectiever gedrag.

Hoe werkt het in de praktijk?

• Kennismaking: Een coach begint door de coachee te vragen naar wat hen bezighoudt en waar ze tegenaan lopen. Dit verhaal wordt kritisch beluisterd om verschillende ‘ikken’ te identificeren.

• Uitnodiging tot dialoog: De coach benoemt deze ‘ikken’, en als de coachee zich hierin herkent, worden deze ‘ikken’ uitgenodigd voor een gesprek. Voor elke ‘ik’ wordt vaak een specifieke plek in de ruimte gekozen.

• Innerlijke dialoog: De coachee voert gesprekken met elk van deze ‘ikken’, waarbij alles zonder oordeel wordt uitgesproken. Het doel is om alle aspecten van de subpersoon te belichten.

• Reflectie en keuzes maken: Na de gesprekken reflecteren coach en coachee op het proces. Ze onderzoeken welke ‘ik’ het meest behulpzaam is in de besproken situatie en welke minder constructief is. Het doel is om een nieuw scenario te ontwikkelen waarbij helpende ‘ikken’ op de voorgrond staan.

• Oefenen van het nieuwe scenario: Door herhaling en oefening wordt het nieuwe scenario geïnternaliseerd, zodat het automatisch en effectief wordt in de dagelijkse praktijk.

Het effect van Voice Dialogue kan variëren, maar velen ervaren een dieper zelfinzicht, verbeterde relaties met anderen en meer veerkracht in het omgaan met uitdagingen. Het biedt een unieke benadering om met de complexiteit van de innerlijke wereld om te gaan en positieve veranderingen teweeg te brengen.

Informations pratiques

A qui cette formation convient – elle?

Coaches, therapeuten, Psychologen, (Psycho)therapeuten, counselors, trainers, loopbaanbegeleiders

La formation se compose principalement de 3 sujets primordiaux:

In deze opleiding leer je de basis van voice dialogue, namelijk het denkkader en de werkwijze, de 3 fundamenten van voice dialogue en de basisregels.

Duur van de module

Data 2024 : 13 + 14 april en 27 + 28 april

Waar is de opleiding?

Locatie van de opleiding : Site i for horse, Ongarijstraat 9 te 9800 Gottem-Deinze

Investissement pour la participation

De investeringswaarde van de opleiding Voice Dialogue bedraagt 745 euro excl. btw (901,45 euro inclusief btw).
Lunch wordt door de deelnemers zelf meegebracht, drank zoals koffie/thee/water, fruit is inbegrepen.

Inschrijving via mail: info@iforhorse.be of via onderstaand formulier.

De cursus vraagt minimaal 4 inschrijvingen en maximaal 6.

REVIEW OVER DE OPLEIDING:

“In april 2024 heb ik de opleiding Voice Dialogue gevolgd bij IForHorse. Wat een mooie methode om jezelf verder te ontdekken en anderen hierin te begeleiden! De inzet van paarden bij Voice Dialogue geeft veel verrijking. De paarden zijn ontzettend wijs en puur. Zonder woorden zeggen ze alles.

Arianne is een bevlogen en deskundige trainer, Er is in de opleiding veel aandacht voor zowel ervaren als toepassen van de methode. De inzet van de paarden hierbij maakt deze opleiding uniek. Een aanrader!”

– Sandra D.

Inschrijven workshop

    Pas toen de paarden mijn deeltjes leerden waarderen… voelde ik me als een geheel.

    Ingrid