Mijn vaste plek is weg.

Ons nieuwe huis is prachtig, maar waar zijn de vertrouwde geuren. De geluidjes die vertelden over thuis. Hoe kan ik achteloos met mijn modderschoenen de bijkeuken binnenstappen?

Ik ben mijn vaste stekkie kwijt. Maar niemand die het ziet.

Ze zijn zo onder de indruk van al dat moois. “Oh en ah, wat zit je hier goed”… Maar zo voelt het niet.

Hoe kan ik deze plek welkom heten, als ik geen afscheid neem van het vertrouwde?

Verlies betekent afscheid nemen van het oude. Het kan gaan over afscheid nemen van iets of van iemand. Afscheid nemen raakt ons.

Rouw te Paard gaat over deze geraaktheid. Hoe kan het toch dat mensen zo verschillend met verlies omgaan? Wat is afscheid nemen? Wat komt daar bij kijken? En wat wordt bedoeld met welkom heten?

Om dit werkelijk te begrijpen wordt gewerkt met de verliescirkel, ook wel transitiecirkel of hechtingscirkel genoemd. Deze is in de basis ontwikkeld door Wibe Veenbaas en Piet Weisfelt.

De cirkel biedt de basis voor tal aan werkvormen en activiteiten voor jouw werk met coachees, participanten of cliënten. Naast deze tool, werken we de kudde kubus en andere instrumenten. Leren door te ervaren.

Je leert hoe je stagnerende rouwprocessen kunt herkennen en wat je kunt doen ter ondersteuning.

Rouw te Paard is gebaseerd op actuele theorieën en ontwikkeld door drs. Martine Huurman. Zij is oa rouw- en verliestherapeut, supervisor bij Post-HBO opleidingen Land van Rouw, alsook trainer bij het Expertise Centrum Omgaan met Verlies.

Ontdek de opleiding Rouw te paard