Systemische reflectie van de kudde

Aan wie raden we de workshop aan?

Coaches & therapeuten die mensen systemisch willen begeleiden met/zonder paard. In samenwerking met Ria Verlinden. (www.the7thC.be)

Deze 12 daagse opleiding neemt je mee in het wonder van systemisch begeleiden waarbij je de vaardigheden aanleert die nodig zijn om een cliënt te begeleiden in zijn of haar systeem rond thema’s die zich aanbieden rond dynamieken en patronen.

De aangeboden methodiek en eigenlijk ook een levenshouding is sterk gelinkt aan de man die de opstellingen ontwikkelde: Bert Hellinger. Hij woonde 18 jaar in Kwazulu Natal in Zuid Afrika en was daar schoolhooft. Door de samenkomst van zijn christelijke achtergrond en de Zulu-cultuur is deze unieke werkwijze tot stand gekomen.

Meer info over TRAINER Ria Verlinden

Tijdens deze training leer je:

  • Een heldere bodem geven aan de systemisch wetten en de herkomst hiervan
  • Ervaringen en een proces van een coachee kunnen kaderen in een ontwikkelingsfase
  • Jezelf als instrument ontwikkelen in gewaarzijn en te zien wat er is i.p.v. wat gewenst is
  • Je blik verbreden tussen het persoonlijke verhaal, het intergenerationele beeld en de collectieve dynamieken van een thema
  • Jouw eigen plaats in het geheel. De plaats van jouw project of klant binnen een groter systeem en daar taal voor ontwikkelen
  • Jouw intuïtie gaan volgen en toetsen via interventies die ten dienste staan van de klant
  • Het ongemak leren dragen van het niet weten… en vertrouwen dat het systeem/veld dit prijsgeeft in traagheid en in aandacht

We nodigen je tevens uit om literatuur aan te boren die kan helpen om later de opgedane kennis te verdiepen.

Systemische reflectie van de kudde – pijlers

Aan wie raden wij de workshop Systemisch begeleiden met paarden aan?

Voor coaches & therapeuten die met behulp van paarden mensen ondersteunen in een ontwikkelingsproces. Je kunt een certificaat hiervan voorleggen welke je hebt verkregen via een opleidingsinstituut. Er is geen voorkennis systemisch opleiden vereist. Neem gerust contact met ons op voor eventuele aanvullende info.

Opbouw van de training

De 12 dagen durende opleiding vind plaats op de locatie van I For Horse in de Ongarijstraat 9 te 9800 Gottem-Deinze. Dit telkens van 11:00 tot 17:30 uur.

Data 2023:

9 feb – 23 feb – 16 mrt

Er worden tevens 3 intervisiemomenten georganiseerd door de deelnemers op hun locatie in aanwezigheid trainer. Deze worden met de groep gepland.

Investering

2350 euro excl. BTW. Koffie, thee, fruit, water is aanwezig… lunch breng je zelf mee.

Opleidingen gaan door vanaf 9 inschrijvingen en kennen max 12 inschrijvingen per groep.

Inschrijven workshop